Antalet BTC-plånböcker verkar föreslå ett ökande intresse från detaljhandelsinvesterare

30. Oktober 2020 Aus Von admin

Nya data från analysplattformen Glassnode tycks antyda att ett rekordantal detaljhandelsinvesterare har lagt in pengar i bitcoin, vilket driver antalet BTC-plånböcker till en ny rekordhög nivå.

Enligt en tweet som publicerades 27 oktober av Rafael Schultze-Kraft, teknologichef på Glassnode, har antalet plånböcker som rymmer 10 000, 100 och 1 000 dollar i BTC nått en rekordhög nivå

Glassnode-data visar att antalet Bitcoin Pro plånböcker med minst $ 10 nu är 17,6 miljoner, med över 3,6 miljoner plånböcker som rymmer minst $ 1000.

Glassnode publicerade också en uppdatering tidigare i veckan som visade att antalet bitcoin-miljonäradresser hade passerat 20000 och nådde sin högsta punkt sedan januari 2018

Uppgången i plånbokadresserna är en stark indikation på att detaljinvesterare strömmar till bitcoin. Förra veckan tillkännagav betalningsplattformen PayPal stöd för bitcoin och andra kryptotillgångar, vilket satte priset på BTC till en topp 2020.

Den populära kryptohandelsanalytikern Peter Brandt var också hausse på bitcoins utsikter och publicerade en uppdatering förra veckan som hävdade att BTC var på väg att stänga månaden på sin näst högsta nivå någonsin.