Vi kommer att bränna mycket ETH

Ethereum-utvecklare: „Vi kommer att bränna mycket ETH“

När det genomförs kommer ett efterlängtat förslag att reformera Ethereums gasavgiftsmekanism. Detta kommer att sluta bränna mycket ETH.

  • EIP-1559 kommer att implementeras som planerat, sa en Ethereum-utvecklare idag.
  • Förslaget kommer att ge flexibla block, bättre säkerhet och en deflaterande ETH-token-design när de implementeras.
  • Förslaget gäller emellertid endast Ethereum i sin nuvarande form, som själv genomgår ett skifte.

Implementeringen av ett efterlängtat Ethereum Improvement Bitcoin Pro Proposal, EIP-1559, kommer så småningom att äga rum och se „mycket ETH“ bränns som ett resultat, säger Eric Conner, en Ethereum-kärnutvecklare, idag.

”EIP-1559 kommer att hända. Då kommer vi att bränna mycket ETH, „twitterade Conner och tillade att flytten skulle ge“ noll till negativ „utgivning av nya ETH-tokens.

När den implementeras kommer EIP-1559 att skapa en bättre användarupplevelse, stramare säkerhetsfunktioner, större block för transaktioner (vid behov) och se ETH bränd efter varje transaktion som behandlas av Ethereum blockchain. Detta skiljer sig från den nuvarande mekanismen.

I sin nuvarande form kan Ethereum-användare ställa in sina egna avgifter för ”gas” manuellt – en symbol som betalas ut till gruvarbetare för att inkludera en transaktion i ett omedelbart block. Detta gör det dock möjligt för opportunistiska och rika användare att bjuda högre bensinpriser och orsakar två viktiga problem: nätstopp och skyhöga avgifter för användning av Ethereum.

Sådana nackdelar begränsar användningen och tillväxten av nätverket

Men EIP-1559 medför en kritisk förändring. Nätverket, enligt förslaget, skulle automatiskt föreslå ett „BASEFEE“ -pris som anpassar sig till nätverksaktiviteten, vilket ger en fast pris för alla transaktioner och förhindrar att opportunistisk användning blockerar hela nätverket.

Det introducerar också ett deflationselement. När gas förbrukas bränns en stor del av den mängden ETH – vilket skapar en minskande tillgång på tokens. En sådan åtgärd tar också upp en av de mest utbredda kritikerna av Ethereum-nätverket, att dess totala utbud är (för närvarande) obegränsat.

Ethereum-avgifter motsvarar kort en amerikansk stimulanskontroll

Glöm utgifter för hyra, nytta, mat och personliga kostnader; en US-levererad stimulanscheckning på 1 200 dollar skulle ha täckt bara en Ethereum-transaktion från och med idag, visar nya uppgifter. Transaktionsavgifter på Ethereu …

EIP-1559: s minskande utbudsförslag är utan tvekan en av de mest attraktiva funktionerna för investerare. Ari Paul, CIO för värdepappersföretaget BlockTower Capital, sade tidigare i år i detta avseende, ”Att minska utbudet som en funktion av användningen är en enkel och övertygande berättelse om varför all slags aktivitet på plattformen kommer att gynna investerare i lager på lång sikt -1 [blockkedjor]. ”

Han tillade vid den tiden: „Den berättelsen kommer att vara nödvändig för nästa storleksordning av tillväxt hos olika Ethereum-innehavare.“

Medan utsikterna ser bra ut, skulle EIP-1559 inte så småningom sluta bränna all ETH som existerar. Förslaget gäller Ethereums nuvarande proof-of-work-design, som i sig övergår till ett proof-of-stake-nätverk. Detta flerfasskifte skulle se till att gruvarbetare underlättades till förmån för „stakers“ som kör sina egna Ethereum-noder för att validera transaktioner i nätverket.

Comments are closed.

Post Navigation